Nationaal Park de Biesbosch

Biesbosch - getijdengebied // biesbosch-nationaal park.jpg (162 K)Het Nationaal Park De Biesbosch is een uitgestrekt zoetwatergetijdengebied, dat gemakkelijk en snel te bereiken is vanuit Dordrecht. Deze unieke wetlands zijn ontstaan na een natuurramp. In 1421 overspoelde de Sint Elisabethsvloed het land rondom Dordrecht. Door de werking van eb en vloed ontstond in de eeuwen erna een ruig natuurgebied met grienden, rietkragen en grillige kreken. De Hollandse Biesbosch, op het eiland van Dordrecht, is onderdeel van het Nationaal Park.

Hollandse jungle
In de Biesbosch kun je varen, wandelen, fietsen, picknicken en de natuur ontdekken. Het Biesboschcentrum Dordrecht is het beginpunt van vaar- en wandelexcursies. Liever zelf varen? Er zijn ook roeiboten, kano’s en fluisterbootjes te huur. Een zonnepont vaart van het Biesboschcentrum naar het griendmuseumpad, waar je een heerlijke natuurwandeling kunt maken. Varend door de kreken waan je je in een avontuurlijke Hollandse jungle!

Meer informatie: www.np-debiesbosch.nl


logo Biesbosch streekfonds // logo-biesbosch-streekfonds.jpg (46 K)Beleef en Geef voor een Beleefbare Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch heeft steeds minder geld om alle recreatieve voorzieningen goed te onderhouden. Help daarom mee deze voorzieningen als fiets- en wandelpaden, steigers ed. in stand te houden. Wij vragen u daartoe een vrijwillige bijdrage. Uw bijdrage komt rechtstreeks ten goede aan projecten in de Biesbosch, zoals bankjes, begaanbare wandelpaden of onderhoud aan strandjes. 
Kijk voor meer informatie op www.beleefengeef.nl .

  • print
Content VVV Idee