Augustijnenkerk< Terug

Bezienswaardigheden, Congrescentra, Groepsarrangementen en activiteiten

Congres- en vergaderaccommodatie, Excursie, Kerk, Kunst en Cultuur

De oorspronkelijke kloosterkerk van het Augustijnenklooster is nu Het Hof. Na de brand van 1512 is het klooster opnieuw opgebouwd. De voorgevel in vroege Waterstaatsstijl (Voorstraat) is van 1776 en is aangebracht na een restauratie in 1773. Een grondige restauratie is in 1997 voltooid. Bijzonder is de grafstenen vloer. Ruim tweehonderd grafstenen bedekken de nieuw gestorte betonnen vloer volgens de oorspronkelijke indeling. Vooraanstaande Dordtenaren vonden hier hun laatste rustplaats, onder andere de beroemde schilder Aelbert Cuyp en zijn vader Jacob Cuyp, de familie Berck, burgemeester Cornelis van Beveren en de schilders Jacob en Abraham van Strij. Bijzondere onderdelen zijn: de preekstoel met oudchristelijk symbool van de pelikaan die eigen borst stuk pikt om de jongen te voeden (zestiende eeuw, bevond zich oorspronkelijk in de Grote Kerk), het negentiende-eeuwse Van Maarschalkerweerdorgel en een Romaans doopvont (twaalfde / dertiende eeuws) uit de omgeving van Dordrecht, welke langdurig in bruikleen is geweest van het Dordrechts Museum.

In de kerk liggen ongeveer tweehonderd grafzerken die tijdens de restauratie in 1994 tevoorschijn kwamen bij het verwijderen van de houten vloer. Veel zerken zijn afgesleten maar sommige zijn nog goed leesbaar en fraai bewerkt.

Verhuur
De Augustijnenkerk is te huur voor uw trouwdienst, (orgel)concert, presentatie, zangavond, lezing of cd-opname. Deze worden uiteraard ingepast binnen de sfeer en entourage van het gebouw, zonder afbreuk te doen aan het doel van het gebouw.Naast onze eigen koffie en thee is een compleet verzorgde catering ook mogelijk.

Excursies
Geïnteresseerden kunnen tegen vergoeding van € 15,- per half uur het orgel komen bespelen. Tijdens de avond is deskundige begeleiding aanwezig en wordt een kopje koffie geserveerd.
Naast onze reguliere rondleidingen is er ook de andere mogelijkheid om een excursie te combineren met de mogelijkheid tot het (laten) bespelen van het orgel. Een heel leuk uitje voor organistenteams, verenigingen, clubs etc.

Datum vanaf
zondag 1 apr 2018
Datum t/m
woensdag 31 okt 2018

zaterdag
11:00 - 16:00

Op deze zaterdag zijn er om 14.00 uur concerten. Ook open op de zaterdag tijdens de kerstmarkt. Voor groepen ook andere dagen op afspraak.

Soort gebouw
Kerk
Bouwstijl accommodatie
neo-gotiek
Bouwjaar
Huisdieren
Huisdieren niet toegestaan
rolstoeltoegankelijk toilet
Toelichting toegankelijkheid
De kerk beschikt over een invalidentoilet en ringleiding.

Augustijnenkerk
Voorstraat 216