Duurzaamheidscentrum Weizigt< Terug

Groep

Attracties, Bezienswaardigheden, Congrescentra, Natuur

Type

Congres- en vergaderaccommodatie, Kinderboerderij, Monument, Park/Tuin, Speeltuin

Omschrijving

Duurzaamheidscentrum Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Door educatie, communicatie en recreatie realiseert Weizigt gedragsverandering bij inwoners van Dordrecht en omgeving, het onderwijs, bedrijven en partners. Weizigt biedt ruim twee hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten: een duurzame stadsboerderij, het koetshuis, tuinen, een klimaatkas, het aquarama, een voličre en een bijenstal. 

Park/Tuin
Watertuin, cultuur en natuurtuin. Op het terrein zijn een Klimaatkas, een Stadsboerderij, een Aquarama met onderwaterkijkvenster en inpandige permanente watertentoonstelling, een bijenstal, voličre en een kleine beestjestuin. 


Vergaderzalen

Op zoek naar een inspirerende ruimte voor uw bijeenkomst? Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt vier karakteristieke zalen aan. Van de 19e eeuwse Paardenstal tot een ruimte in de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland. Zo vindt u altijd een zaal die geschikt is voor uw bijeenkomst.  Duurzaamheidscentrum Weizigt regelt ook graag de duurzame catering voor u.

Kinderboerderij/Speeltuin

Duurzaamste stadsboerderij van Nederland. Er is van alles te doen. Want behalve knuffelen in de knuffelweide, spelen met de geitjes en de paardjes aaien, kun je er ook spannende ontdektochten doen.

Historie van het gebouw
Het Koetshuis, nu onderdeel van Weizigt Natuur- en Milieucentrum, is gebouwd in 1886 in opdracht van landgoedeigenaar De Roo sr. en was onderdeel van landgoed Weizigt. Aan de achterkant heeft het pand twee dubbele poortdeuren met paardenhoofden erboven. Als groot paardenliefhebber stak De Roo veel geld in de aankleding van de koetshuisvertrekken. De paardenboxen zijn afgewerkt met geel koper. De drinkbakken zijn gemaakt van Belgisch hardsteen. Kopergravures met klinkende namen als Zephyr, Selena, Sultan en Cesar doen vermoeden dat de paarden er elk moment kunnen terugkeren. Rond 1995 werd het vervallen koetshuis duurzaam gerestaureerd. Alle negentiende-eeuwse elementen werden hergebruikt. Daardoor zijn de prachtig betegelde vloeren en wanden en de rijk versierde plafonds bewaard gebleven.

Openingsdata en tijden

zondag
09:00 - 17:00
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 17:00

De openingstijden gelden voor het gehele terrein. Het Koetshuis is niet geopend voor publiek. Stadsboerderij Informatiepunt open: woensdag, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur, voedertijd dagelijks 16.00 uur.

Prijzen

Het terrein van Weizigt en de Stadsboerderij zijn gratis toegankelijk. Groepen met rondleiding tegen betaling.

Overige informatie

Accommodatie
Soort gebouw
Koetshuis
Bouwjaar
1886
Soort accommodatie
Monumentale locatie
Capaciteit
Capaciteit grootste zaal
120
Aantal zalen
4
Capaciteit in theater opstelling
120
Doelgroep
kinderen
Ja
volwassenen
Ja
Huisdieren
Huisdieren
Huisdieren niet toegestaan
Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Ligging
In/bij stedelijk gebied
Ja
Buiten het centrum
Ja
TV, audio, video & Internet
Geluidsinstallatie
Ja
Verwarming
Airconditioning
Ja
Voor kinderen
Speeltuin
Ja
Voorzieningen gehandicapten
Toelichting toegankelijkheid
Blindengeleidehonden toegestaan.
  • print

Locatie op kaart

Contactgegevens

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30
3314 BH DORDRECHT
Tel 078 770 8200
Fax 078 631 1070

E-mail:
weizigt@dordrecht.nl
pe.vander.hum@dordrecht.nl


Website
Bezoek site
Boeking
Content VVV Idee