Stadswandeling Dordrecht

Dordrecht stad aan het water
Dordrecht is misschien wel een van 's lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je tussen de duizenden monumenten in de historische binnenstad nog overal ervaart. De engelse krant The Times noemde Dordrecht zelfs een 'verborgen parel'en tipte het als alternatief voor stedentrips naar met toeristen overladen wereldsteden als Parijs en Barcelona.

GROEPEN
Groep wandelaars VVV // img_0416.jpg (286 K)VVV Dordrecht Gidsenteam
De gidsen van VVV Dordrecht verzorgen een stadswandeling door Dordrecht op maat voor uw groep. Met een vertrek- en eindpunt naar keuze en de informatie tijdens de stadswandeling Dordrecht wordt toegespitst op de interesses van de groep. Alle deskundige VVV gidsen beschikken over een grondige kennis van de moderne talen en de geschiedenis van de stad en/of regio. De gidsen lopen vanwege Corona maatregelen tijdelijk met maximaal 10 personen. De wandelingen zijn het gehele jaar door te reserveren op alle dagen van de week. U kunt ze los boeken of als onderdeel van een dagtocht op maat.

Kosten

tot 2 uur wandelen: € 85,00 per gids.
ieder volgend uur: € 35,00 per gids.

Inlichtingen/reserveringen

VVV Dordrecht, Afdeling Groepsreserveringen, Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht
078-632 2422 / 078-632 2477,  res@vvvzhz.nl

Meer dan wandelen
Maak uw bezoek aan Dordrecht compleet door aanvullend bij uw stadswandeling een museum te bezoeken, een rondvaart te maken of koffie/lunch te gebruiken in de stad. VVV kan dit voor uw groep verzorgen of maak gebruik van de samengestelde dagtochten.


INDIVIDUELEN

Pottenkade-wandelaars-dordrecht // pagina_46_ll_pottenkade.jpg (237 K)

Wandelen langs de pareltjes van de stad
Onze ervaren ‘verhalenvertellers’ nemen je mee langs de mooiste plekjes in onze historische binnenstad en vertellen de leukste verhalen en anekdotes.

Wist je bijvoorbeeld dat de toren van de Grote Kerk schever staat dan de toren van Pisa? Dat Vincent van Gogh een tijdje in Dordrecht woonde? En waarom de inwoners van Dordrecht ‘Schapenkoppen’ worden genoemd? Je gaat naar huis met een schat aan (historische) informatie.

Jong en oud kan meewandelen, want afhaken tijdens de wandeling mag altijd. En voor de prijs van 5 euro p.p. hoef je het ook niet te laten. Wat houd je eigenlijk nog tegen om te reserveren? Dit kan via: info@vvvzhz.nl of 078-6322401. Wegens de Corona maatregelen wordt er met een kleine groep (max. 10 personen) gewandeld, onderling wordt de afstand van 1,5 m aangehouden.

In de periode 18 juli tot en met 30 september is er iedere zaterdag om 11.30 uur een tour. Onze verhalenverteller wacht je op bij de VVV (gebouw Intree) aan de Spuiboulevard 99. Rond 13.00 uur ben je hier weer terug.

Kom je met de auto ? Dan kun je deze parkeren in garage Veemarkt, tegenover ons kantoor of garage Achterom, naast ons kantoor.
Gratis parkeren kan op parkeerterrein Weeskinderendijk, aan de rand van het centrum. Vanaf het parkeerterrein is het circa 10 minuten lopen naar de VVV. Ook bus 10, die door de binnenstad rijdt, heeft er een halte.

Stadswandeling Dordrecht
Zelf wandelen

Koop bij VVV Dordrecht het Rondje Dordt, deze brengt je langs de mooiste plekjes in historisch Dordrecht. Het pocketformaat boekje leid je langs alle highlights van de stad, de vele monumenten en bezienswaardigheden. Onderweg kun je één van de musea bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht op het drierivierenpunt. Het boekje geeft veel achtergrond informatie over de belangrijke punten langs de route en is voorzien van fraaie foto's van de prachtige, historische binnenstad. De route start bij VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard, is te volgen aan de hand van bewegwijzering en is 5 km lang.
Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en in de VVV-webshop voor € 3,-.

Digitaal door Dordrecht wandelen
Ontdek Dordrecht op een nieuwe manier en leer de stad nog beter kennen! Uitgebreid en op het gemak een stadswandeling maken is op het moment niet zo leuk als normaal. Vlogster Britt en stadsgids Lisette nemen je mee langs de mooiste plekken in de stad. Zo kom je op een leuke manier van alles te weten over de stad en maak je op een veilige manier een mooie en interessante stadswandeling. Kijk hier naar de Digitale stadswandeling Dordrecht

Wandelen met een App
izitravel // appicon76x76.png (96 K)
VVV Zuid-Holland zuid heeft diverse wandelingen door Dordrecht samengesteld waarmee je kunt wandelen met je telefoon. Download de izi-Travel app en zoek op Dordrecht. Je kunt de routes door de binnenstad direct wandelen of eerst thuis downloaden. Al wandelend door de stad krijg je met de audiotour (gesproken) informatie en foto's over de bezienswaardigheden onderweg.
Meer informatie >

 

Meer dan wandelen
Wilt u naast een stadswandeling Dordrecht nog meer van de stad zien? Maak het uzelf gemakkelijk en boek bij VVV een kant-en-klaar arrangement.