Stadswandeling Dordrecht

Dordrecht stad aan het water
Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Over de langdurige geschiedenis van Dordrecht valt heel veel te vertellen. Verken de stad onder leiding van een gids of ontdek de stad op eigen houtje.

GROEPEN

Groep wandelaars VVV // img_0416.jpg (286 K)VVV Gidsenteam Dordrecht
De VVV gidsen verzorgen een stadswandeling door Dordrecht op maat voor uw groep. Met een vertrek- en eindpunt naar keuze en de informatie tijdens de stadswandeling Dordrecht wordt toegespitst op de interesses van de groep. Alle deskundige VVV gidsen beschikken over een grondige kennis van de moderne talen en de geschiedenis van de stad en/of regio. De gidsen lopen met maximaal 20 personen. De wandelingen zijn het gehele jaar door te reserveren op alle dagen van de week. U kunt ze los boeken of als onderdeel van een dagtocht op maat.

Kosten

1,5-2 uur wandelen: € 77,50
1 uur wandelen: € 75,00

Inlichtingen/reserveringen

VVV Zuid-Holland Zuid, Afdeling Groepsreserveringen, Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht
078-632 2422 / 078-632 2477,  res@vvvzhz.nl

Meer dan wandelen
Maak uw bezoek aan Dordrecht compleet door aanvullend bij uw stadswandeling een museum te bezoeken, een rondvaart te maken of koffie/lunch te gebruiken in de stad. VVV kan dit voor uw groep verzorgen of maak gebruik van de samengestelde dagtochten.


INDIVIDUELEN

Wandelen o.l.v. een gids

Synode van Dordrecht-schilderij // interieur_synode_12cm.jpg (608 K)Speciale themawandeling o.l.v. een VVV-gids i.k.v. 400 jaar Synode van Dordrecht
Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan 100 predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Synode van Dordt. De Dordtse Synode was naast een kerkvergadering, ook een politiek en cultureel evenement, dat van invloed is geweest op onze geschiedenis, onze taal en onze gezamenlijke normen en waarden, tot op de dag van vandaag.
De VVV-gids neemt u mee voor een wandeling door Hollands oudste stad met haar verleden en vertelt u onderweg alles over de Synode. Onderweg is er een kort bezoek aan de Grote Kerk waar een tentoonstelling is van Henk Helmantel. Deze bekende fijnschilder heeft een specifiek Synode-werk gemaakt van en in de Grote Kerk.

Start: VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht, 0900-4636 888, info@vvvzhz.nlwww.vvvdordrecht.nl
Wanneer: Op woensdag 9/1, 13/2, 13/3, 10/4, 17/4, 8/5 en 15/5 van 11:00 tot 12:30 uur.
Prijs: € 5,00 p.p.

Stadswandeling Dordrecht
Zelf wandelen

Koop bij VVV Dordrecht de VVV Stadswandeling Dordrecht, deze brengt je langs de mooiste plekjes in historisch Dordrecht. Het boekje is compleet met een handige plattegrond met daarin de genummerde route. Het pocketformaat boekje leidt u langs alle highlights van de stad, de vele monumenten en bezienswaardigheden. Onderweg kunt u één van de musea bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht op het drierivierenpunt. Het boekje geeft veel achtergrond informatie over de belangrijke punten langs de route en is voorzien van fraaie foto's van de prachtige, historische binnenstad. De route begint bij VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard en is 3 km lang.
Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en in de VVV-webshop voor € 3,-.

Meer dan wandelen
Wilt u naast een stadswandeling Dordrecht nog meer van de stad zien? Maak het uzelf gemakkelijk en boek bij VVV een kant-en-klaar arrangement.

  • print