Voor de kleine avonturiers

Wat maakt een bezoek aan Dordrecht extra leuk voor kinderen? Met deze tips kunnen ze spelenderwijs de stad en de natuur ontdekken.

Stadsboerderij Weizigt DordrechtDieren aaien
Kippen, geitjes, koeien, paardjes en nog veel meer andere dieren bevolken de Stadsboerderij in het Weizigtpark. Ze lopen buiten in de dierenweide of zitten warm binnen in de boerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Om vier uur ’s middags krijgen de dieren hun avondmaaltijd en mag je helpen voederen.

Buiten spelen
In het Weizigtpark is een vrij toegankelijke speeltuin waar je kunt klimmen, schommelen of heen en weer roetsjen met de kabelbaan. Sjouwen met takken, hutten bouwen, vlotvaren en ravotten kun je in het Speelbos in de Hollandse Biesbosch en in het Speelbos van Boswachterij De Elzen. Bij de zwemvijver met strandje in de Hollandse Biesbosch is een avontuurlijk speelterrein.

Adressen >

Thuis bij Simon van Gijn
Al meer dan een eeuw geleden woonde Simon van Gijn met zijn vrouw in het deftige woonhuis aan de Nieuwe Haven dat nu een museum is. Er is heel veel te zien in Huis van Gijn, op wel vier verdiepingen! Meneer Van Gijns beroep was bankier, maar hij hield ook van verzamelen. Op de zolder bijvoorbeeld vind je een grote verzameling antiek speelgoed.

Dordrecht-luchtfoto vanuit Grote KerkTorenklimmen
Wist je dat de toren van de Grote Kerk in Dordrecht schever staat dan de wereldberoemde toren van Pisa? Haal even diep adem voordat je de 275 treden omhoog klimt. Op de top kun je lekker uitrusten en word je beloond met een prachtig uitzicht over de oude stad. Bij helder weer kun je zelfs de hoge gebouwen van Rotterdam zien!

Avontuur in de natuur
In de Biesbosch valt elk seizoen wat te beleven! Wist je bijvoorbeeld dat er een beverfamilie woont? In het Beverbos kun je alles over deze grootste knaagdieren van Europa te weten komen en zelfs hun huis bekijken. Trek je laarzen en lange broek aan en neem de Zonnepont naar het Griendmuseumpad. Neem een kijkje in één van de griendwerkershuisjes waar de griendwerkers vroeger sliepen en hun potje kookten. Met een kano maak je een spannende tocht door de smalle kreken van de kinderen biesboschBiesbosch. Je huurt een kano, roei- of fluisterboot bij het Biesboschcentrum.

Schip ahoy!
Door een overstroming in 1421 is Dordrecht op een eiland komen te liggen. Je kunt dit goed zien vanaf het water. Stap op een bootje bij het Biesboschcentrum en maak een tochtje langs de oevers van het eiland. Of maak, net zoals onze koning en koningin op Koningsdag, een tochtje door de oude binnenhavens.

Als je geen zeebenen hebt, kun je beter in het treintje van Dordrecht Tours stappen voor een rondrit door de mooie binnenstad.

  • print