Wandelen in Drechtsteden

woensdag 14 nov 2018

Het wandelroutenetwerk bied je maar liefst 190 km wandelplezier in de Drechtsteden. Dit gebied strekt zich uit van het Werelderfgoed Kinderdijk tot de meest zuidelijke punt van het eiland van Dordrecht. Al wandelend is het puur genieten van historisch erfgoed in Dordrecht, de ongerepte natuur in Nationaal Park de Biesbosch, polderlandschappen en sfeervolle dorpskernen in de Alblasserwaard en het bijzondere molencomplex van Kinderdijk.

Wandelkaart
De wandelkaart van het wandelroutenetwerk Drechtsteden is vernieuwd. De tweede herziene uitgave 2018 biedt een overzichtskaart, 8 wandelroutes, 9 korte wandelrondjes en 4 dagtochten. De routes gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en langs rustieke plekjes. Behalve wandelen over doorgaande paden kunnen er ook lussen gemaakt worden langs bijzondere punten in Drechtsteden.
Prijs: € 1,00 verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en in de VVV-webshop.

Online route uitstippelen
De provincie Zuid-Holland heeft het wandelroutenetwerk Drechtsteden digitaal beschikbaar gemaakt op de websitezuidholland.wandelen123.nl.

Daar zijn ook de gegevens van andere netwerken in Zuid-Holland te vinden. Wandelaars kunnen niet alleen kaartjes uitprinten, maar ook de GPS-gegevens downloaden voor gebruik.

  • print

VVV Idee

Beklim de toren voor een prachtig uitzicht

Als je de 275 treden van de toren van de Grote Kerk beklimt, word je beloond met een prachtig uitzicht over de historische binnenstad van Dordrecht en de omliggende rivieren en polders.

Lees meer

Het Hof van Nederland

Een nieuw en spannend museum, waarmee elke gast een bezoek aan Dordrecht zou moeten starten.

Lees meer

Content VVV Idee