Het water op

dinsdag 4 jun 2019

In de waterrijke regio Zuid-Holland Zuid kun je heerlijk het water op met de vele rondvaartboten. Je hebt heel veel keuze:

Dordrecht
Fluisterzacht varen onder druppende bruggen, langs doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Rondvaartboot De Dordtevaar is een electrisch aangedreven open boot en speciaal ontworpen voor de Dordtse waterwandelgangen. Vanaf 1 april dagelijks elk uur van 14.00 t/m 17.00 uur. 
Meer informatie>

De Biesbosch
De open fluisterboot De Sterling vaart vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht. Zo kun je kiezen uit een rondje Hollandse Biesbosch, een krekentocht of een Midzomeravondtocht.
Meer informatie> 

Rondvaartboot Friso KinderdijkWerelderfgoed Kinderdijk
De fluisterboot Canal Hopper Prins Friso heeft vier op- en afstappunten bij het Werelderfgoed Kinderdijk en vaart een rondje van een uur of neem de Canal Cruiser voor een rondje van een half uur.  
Meer informatie >

Deltapontjes
Een heel andere manier om de Hoeksche Waard vanaf het water te beleven is een overtocht met één van de pontjes. Zowel aan de noordkant van de Hoeksche Waard als aan de zuidkant zijn hiervoor in de zomerperiode diverse mogelijkheden.
Meer informatie >

Expeditie Haringvliet
De rondvaartbedrijven Hoeksche Vaart uit Zuid-Beijerland en het Hellevoetse Linquenda II verzorgen deze zomer samen de vaarverbinding ‘Expeditie Haringvliet’. De pontjes doen Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad, Numansdorp, Stad aan ‘t Haringvliet, Nieuwendijk en het eiland Tiengemeten aan.
Meer informatie >

Groep(je)
Kom je met een groep(je) en wil je een boot afhuren. In Dordrecht zijn er diverse mogelijkheden zoals varen met DD Cornelis, Imbarcazione Barone, Pak je Biezen en Wijnhavenvaart. Rederij Giessenstroom, de Vinkenwaard en Djieuwke elektroboot varen allen op reservering in de Alblasserwaard.
Kijk dan voor alle mogelijkheden op www.vvvzhz.nl 

 

  • print