Koning Willem-Alexander was aanwezig bij start Ode aan de Synode

dinsdag 13 nov 2018

Op 10 november was Koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van Ode aan de Synode, waarbij stil wordt gestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond. Gedurende een half jaar vinden rond dit thema diverse activiteiten plaats in de oudste stad van Holland.

Statenbijbel
Op het plein van het Hof van Nederland zette de Koning symbolisch een robot in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. In zeven maanden tijd zal een industriële robot non-stop de Statenbijbel uitschrijven. Net als een monnik in het scriptorium tekent de robot de kalligrafische lijnen met hoge precisie. Deze installatie is voor het eerst in Nederland te zien en is dag en nacht vrij te bezichtigen.

Werk, bid & bewonder
Aansluitend opende de koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder. Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme door een bijzondere bijbel neer te leggen bij de koninklijke bijbels die onderdeel zijn van de expositie.

Kijk op www.synode400.nl voor meer informatie over Ode aan de Synode.

Bron: Dordrechts Museum
Foto: Maartje Brockbernd

  • print

VVV Idee

Mis niets met een VVV arrangement

Hoe dichter bij Dordt..... Hoe leuker het wordt!

Lees meer

Ode aan de Synode

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan 100 predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Synode van Dordt.

Lees meer

Content VVV Idee