Synode rondleiding en proeverij

woensdag 2 jan 2019

Stadsbrouwerij Dordrecht is een ambachtelijk brouwerij waar bier gebrouwen wordt zoals dat ook honderdenjaren geleden gebeurde. De brouwers (allemaal vrijwilligers) en de stagiaires (MBO, praktijkschool) hebben er hun handen aan vol om een zeer kleine, exclusieve productie van heerlijk bier te maken. De leerlingen lopen hun stage, als onderdeel van een opleiding die leidt tot een volwaardige plaats in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Stadsbrouwerij Dordrecht werd gevraagd mee te doen aan de festiviteiten rond de Synodeherdenking vanaf november 2018 tot ver in 2019. Daarop bood de stadsbrouwerij aan om speciale synodeflessen met een bijzonder etiket te ontwikkelen en ook rondleidingen die specifiek ingaan op de rol van bier rond 1620. Het bier (onder andere in grote 3/4-literflessen) is inmiddels te koop 'aan de poort', zoals dat vroeger heette. Wie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur aanbelt (Buddingh'plein 20) kan zich synodebier (maar ook ons andere bier) aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs.

De rondleidingen met proeverij zijn op de eerste, tweede en laatste zaterdag van de maand van januari t/m juni 2019, aanvang 13.00 uur en 15.30 uur. De kosten zijn 10 euro per persoon.Aan een rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen.
Meer informatie opwww.stadsbrouwerijdordrecht.nl

  • print