Ruimere openingstijden Binnenvaartmuseum Dordrecht

maandag 6 mei 2019

Vanaf mei 2019 is het Binnenvaartmuseum aan boord van René Siegfried in Dordrecht elke donderdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur geopend.

In het Binnenvaartmuseum van vereniging De Binnenvaart is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Rondleidingen zijn vrij om bij aan te sluiten, enthousiaste vrijwilligers laten de vitrines tot leven komen. Toegang is gratis.

Om de nieuwe mijlpaal van extra openingsmogelijkheden te vieren zijn er zaterdag 11 mei een aantal activiteiten:

• gratis appeltaart voor de bezoekers
  • 's morgens bootjes vouwen voor kinderen
  • 14.00 uur: vertoning van documentaire Passage over de laatste spitsenschippers (getoond op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam).

Oproep
De, in de nabije toekomst, nieuw in te richten museumruimte aan boord van de Franse motor “Marot”, wordt voor een groot deel gewijd aan Scheepswerf De Biesbosch, hiervoor is vereniging De Binnenvaart nog op zoek naar materiaal over scheepswerf die voor Dordrecht zo belangrijk is geweest. Als er onder de lezers nog materiaal aanwezig is, willen zij misschien overwegen het ter beschikking van vereniging De Binnenvaart te stellen. Zo kan in de “Marot” te zijner tijd een mooi compleet beeld weergegeven worden.
contact: info@debinnenvaart.nl

Meer informatie: www.debinnenvaart.nl