100.000ste bezoeker bij Biesboschcentrum Dordrecht

maandag 9 sep 2019

Vorige week ontving Biesboschcentrum Dordrecht de 100.000ste bezoeker van het jaar. Nog niet eerder werd het aantal van 100.000 bezoekers zo vroeg in het jaar bereikt.

Marco Stam, Wethouder van Dordrecht en voorzitter van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch verraste de heer en mevrouw van Bouchaute uit Wevergem, België, met een bos bloemen en de mededeling dat zij de 100.000ste bezoekers van dit jaar zijn. Voor de heer en mevrouw van Bouchaute was dit de eerste keer dat zij de Biesbosch bezochten. Annie van Bouchaute: "Onze buren zijn enorme natuurliefhebbers en spreken altijd heel enthousiast over de Biesbosch. Daarom stond een bezoek aan het gebied al een tijdje op ons verlanglijstje." De heer van Bouchaute is sinds kort met pensioen en dus hadden zij er nu de tijd voor. "Wij zijn eerst een paar dagen op de Veluwe geweest en zakken nu terug af naar het zuiden voor een bezoek aan Nationaal Park De Biesbosch." Zij verblijven vier dagen bij een B&B in de stad. Wethouder Stam adviseerde hen om dan vooral ook de historische binnenstad van Dordrecht te bezoeken. Naast bloemen ontvingen de heer en mevrouw van Bouchaute een tegoedbon voor een beverexcursie met de fluisterboot.

Elk jaar bezoeken honderdduizenden recreanten, toeristen en scholieren het natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch op het eiland van Dordrecht. Ze komen er voor een wandeling, excursie, vaartocht, picknick, voor verkoeling aan de zwemplas, een ommetje met de hond of om lekker te spelen in de Speeldernis. Vele bezoekers stappen binnen bij Biesboschcentrum Dordrecht. Dit bezoekerscentrum fungeert al decennia als entree naar Nationaal Park De Biesbosch en als informatiepunt. Met een eigen bootverhuur en een uitgebreid activiteitenprogramma is het Biesboschcentrum hèt startpunt om de Biesbosch te ontdekken.

De afgelopen jaren ziet zowel Nationaal Park De Biesbosch als Biesboschcentrum Dordrecht het aantal bezoekers toenemen. Vooral meer en meer Belgen bezoeken het natuurgebied. Dit combineren zij veelal met een bezoek aan de stad Dordrecht, die de afgelopen jaren ook steeds populairder blijkt te zijn bij toeristen. De toename aan Belgische en andere toeristen dankt het Biesboschcentrum, naast de goede combinatie met de stad Dordrecht, onder andere aan het mooie weer en de uitbreiding van de verhuurmogelijkheden.

Meer informatie: www.biesboschcentrumdordrecht.nl

  • print