Maatregelen rondom Coronavirus

donderdag 12 mrt 2020

Het coronavirus heeft inmiddels in heel Nederland een grote impact. Vanuit Dordrecht Marketing en de VVV Zuid Holland Zuid begrijpen we de zorgen en eventuele vragen bij bezoekers en bewoners van de stad. We staan in contact met de gemeente over de impact van het coronavirus en volgen onder adviezen van het RIVM, de rijksoverheid en de gemeente over (eventueel) te nemen maatregelen. Het RIVM adviseert om bijeenkomsten met meer dan 100 personen te annuleren. Wij houden afgelastingen in de gaten en houden u via onze kanalen zo goed mogelijke op de hoogte.

Voor toeristen en recreatieve bezoekers:
Voorlopig blijft het VVV kantoor in Dordrecht en de regiogemeentes geopend. Wel zullen er aanvullende maatregelen worden getroffen zoals:

• Alleen pinbetaling
  • Geen verstrekking van gratis koffie en thee
  • Self service counter voor brochures
  • Voldoende afstand tussen cliŽnt en medewerkers, gesprekken worden alleen nog gevoerd vanachter de balie.

Heeft u in de periode tot 31 maart een dagtocht bij de VVV geboekt? Dan ontvangt u zeer binnenkort een mail van ons.

Op dit moment annuleren de volgende locaties hun voorstellingen en activiteiten:

• De Riwal Hoogwerkers halve marathon op zaterdag 14 maart gaat niet door.
  • De Markt op Statenplein en Bagijnhof gaat dit weekend niet door.
  • De activiteiten in het Onderwijsmuseum op 13 maart in het kader van NLdoet gaan niet door.†www.facebook.com/nationaalonderwijsmuseum
  • Schouwburg Kunstmin – Alle voorstellingen in de grote zaal op de locatie St. Jorisweg worden geannuleerd, voor de locatie Energiehuis verwijzen we u naar de site.†www.kunstmin.nl
  • Alle publieke evenementen van Bibelot worden tot 31 maart geannuleerd.www.bibelot.net
  • Ook bij de Popcentrale gaan de concerten tot 31 maart niet door. De oefenruimtes voor artiesten blijven wel beschikbaar.†www.popcentrale.nl
  • The Movies Dordrecht – Alle voorstellingen worden beperkt tot 50% van de normale capaciteit.†www.themoviesdordrecht.nl
  • Het Dordrechts Museum, Huis van Gijn en het Hof van Nederland zijn tot nader order gesloten.†www.dordrechtsmuseum.nl
  • Muziekpodium DJS heeft alle optredens tot 31 maart geannuleerd.†www.muziekpodiumdjs.nl
  • Bij de Sportboulevard gaan vooralsnog alle openbare activiteiten door. LET OP het beleid kan per sportclub verschillen.
  • De Biesbosch blijft toegankelijk, excursies (van Staatsbosbeheer) gaan niet door.

Voor organisatoren van evenementen
Naar aanleiding van het RIVM advies heeft de afdeling OOV (Openbare Orde en Veiligheid) samen met de gemeente Dordrecht de benodigde maatregelen in kaart gebracht. Dat betekent dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers geen doorgang kunnen vinden. De evenementen die hieronder vallen worden op vrijdag 13 maart geÔnformeerd. Voor vragen kunt u hiervoor contact opnemen met de afdeling evenementenbureau, 078-7708777.
Voor de laatste informatie kunt u †ook altijd terecht op de site van de gemeente†www.dordrecht.nl

Voor bewoners
Bewoners worden geÔnformeerd via de kanalen van de gemeente Dordrecht. We verwijzen hiervoor naar onder andere†www.dordrecht.nlenwww.twitter.com/gemdordrecht. Ook adviseren wij lokale media in de gaten te houden.

Uiteraard blijven we bewoners via social media en op de websites†www.centrumdordrecht.nlen†www.vvvdordrecht.nlinformeren over voorstellingen, evenementen etc. in Dordrecht en omgeving.

Op landelijk niveau gaat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) op† korte termijn aan de slag om de impact die de uitbraak en de verspreiding van het coronavirus op de sector zoveel mogelijk te beperken.