Expositie met werken van Mieke Hoogendoorn en Ralf Pfeiffer< Terug

Voorstraat 152
3311 ES DORDRECHT

Tentoonstellingen

Mieke Hoogendoorn werd in 1954 in Dordrecht geboren, en verhuisde met haar Havo-diploma op zak naar Utrecht. Na allerlei omzwervingen qua werk begon ze in 1985 aan een tweejarige opleiding Creatieve Handvaardigheid. Tijdens deze opleiding werd haar passie voor werken met klei aangewakkerd en gaf daar vervolg aan in de cursus ‘Werken met Klei’ aan de Volksuniversiteit Utrecht en ‘Keramiek’ bij Artibus (Centrum voor kunsteducatie Utrecht).
Haar inspiratiebron is de klei zelf, zoals ze zelf zegt: ”Ik begin de klei te kneden totdat ik er iets in zie en dat werk ik dan uit”.
Ralf Pfeiffer werd in Duitsland ( 1958)geboren. Na een lange periode van werken in de horeca, verhuisde Ralf naar Nederland. Hier woonde hij sinds 1979. Ralf werkte 15 jaar als trambestuurder in Amsterdam en daarna nog 10 jaar in de gezondheidszorg. Naast zijn werk heeft Ralf zijn hele leven recycling art gemaakt: hij hergebruikte de meest uiteenlopende materialen voor zijn kunstwerken. Zo werkte hij met afvalhout, metaal, papier, plastic, bierkratjes enz…. Nadat Ralf werd afgekeurd en in de WAO terecht kwam, wijdde hij zich volledig aan de kunst. Sinds 2004 woonde Ralf Pfeiffer in Dordrecht, hij is helaas (een paar jaar geleden) overleden.

Datum vanaf
zondag 16 jun 2019
Datum t/m
zaterdag 7 sep 2019