De Waarnemer van Dordrecht< Terug

Contactgegevens

Energiehuis Dordrecht
Noordendijk 148
3311 RR DORDRECHT

Groep

Evenementen

Type

Varia

Omschrijving

In het kader van de Dordtse viering Ode aan de Synode presenteert Schouwburg Kunstmin in samenwerking met de Australisch-Franse choreografe Joanne Leighton/WLDN en de partners in het Energiehuis een bijzondere internationale co-productie: De Waarnemer Van Dordrecht. Na uitvoeringen in diverse steden in Frankrijk en Duitsland heeft Dordrecht de primeur in Nederland. Gedurende 365 dagen houdt telkens een andere Waarnemer bij zonsopgang en zonsondergang één uur lang de wacht over de stad. Bovenop het Energiehuis staat het Venster op de Stad. Vanuit hier kan de Waarnemer de stad overzien.
In totaal zijn er 730 Waarnemers nodig. Elke Waarnemer volgt een korte workshop ter voorbereiding. Wil je ook deel uit maken van dit unieke project ? Meld je dan aan via: waarnemervandordrecht.kunstmin.nl
Op woensdagavond 1 mei gaat exact om 19:52 uur de 365 dagen durende voorstelling De Waarnemer van Dordrecht van start. Op het dak van het Energiehuis zal tijdens zonsondergang Nielson, alias Niels Littooij, een uur lang zijn geboortestad en woonplaats waarnemen. Hij zal tijdens zijn wacht geen optreden verzorgen, maar is wel  zichtbaar voor belangstellenden vanaf de begane grond.    

Openingsdata en tijden

Datum vanaf
woensdag 1 mei 2019
Datum t/m
vrijdag 24 apr 2020

tijdens zonsopgang en zonsondergang

Locatie op kaart

  • print