Proeverij of workshop< Terug

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland Zuid afdeling groepsdagtochten
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 078 632 2422
Tel 078 632 2477

Groep

Groepsarrangementen en activiteiten

Type

Culinair, Workshop

Omschrijving

Al bijna 150 jaar distilleert Rutte jenevers, gins en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze als toen. Alle smaak en kleur is afkomstig van natuurproducten zoals vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet, ruikt en proeft u!

Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt en worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Boven de distilleerderij, in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, is nu de sfeervolle Proefkamer gevestigd waar we onze gasten verwelkomen.

Proeverij (tasting & mixing)
U wordt ontvangen in de Proefkamer, krijgt uitleg over de ingrediënten en over het proces van distilleren en extraheren. Hierna volgt een rondleiding door de distilleerderij. Afsluitend een uitgebreide proeverij van de verschillende jenevers, gin en likeuren.

Duur: 1,5 uur
Prijs per persoon: € 15,00 bij minimaal 14 personen (zaterdag/zondag 20) ,

Workshop eigen recept maken (bijvoorbeeld gin)

Gin, jenever of likeur

Als u voor een workshop kiest, gaat u na rondleiding zelf aan de slag met onze distillaten en extracten uit fruit en kruiden. U kunt kiezen voor een workshop likeur maken of jenever maken.

Duur: 3 uur

Er is ook een workshop Gin maken. U proeft Rutte’s prijswinnende Celery Gin in een gin&tonic en u krijgt een gin tasting van de meest bijzondere gins en jenevers (de voorloper van gin)

Duur: 2,5 uur
Prijs: € 34,00 p.p. bij minimaal 8 personen (zaterdag/zondag 12)

Kopstoot 2.0 Proeverij
Wat is er Hollandser dan een Kopstoot? De combinatie tussen een biertje en een jenever. Al bekend sinds de jaren veertig, maar nu toe aan een chiquere revival. We combineren mooie bieren met onze premium jenevers, geen kwestie van veel drinken maar van veel smaak. We leggen tijdens de proeverij uit waarom het goede combi’s zijn en u krijgt natuurlijk informatie over de bieren en jenevers.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 19,00 bij minimaal 8 personen (zaterdag/zondag 12)
De maximale groepsgrootte is 30 personen

Prijzen

Reserveringskosten:1 bouwsteen of stadswandeling € 10,00, bij meerdere bouwstenen of een complete dagtocht € 20,00.

Locatie op kaart

  • print