Terug in de tijd< Terug

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland Zuid afdeling groepsdagtochten
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 078 632 2422
Tel 078 632 2477

Groep

Groepsarrangementen en activiteiten

Type

Arrangement, Kunst en Cultuur

Omschrijving

10.30 – 12.00 uur:
In de prachtige middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht wordt u ontvangen met één kopje koffie en een heuse Dordtse Schapenkopkoek. Na de koffie wordt u door de kerkgids meegenomen voor een rondleiding langs onder andere de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en koorbanken.
12.00 – 13.00 uur:
Na de koffie vertrekt u per paardentram / huifkar voor een rondrit door de stad! Indien u wilt kunt u uw tocht door de aanwezigheid van een ervaren VVV-gids net even dat beetje extra geven. De gids vertelt u alles wat u beslist moet weten over de oudste stad van Holland. (meerprijs € 75,00 per gids per koets). U kunt ook kiezen voor enkel een stadswandeling)
13.00 – 14.30 uur:
Na uw tocht wordt u afgezet bij uw lunchlocatie. Uw lunch bestaat uit een broodmaaltijd inclusief dranken en soep. Uw lunch wordt geserveerd bij één van de deelnemende restaurants, afhankelijk van uw groepsgrootte en de beschikbaarheid.
14.45 – 16.00 uur:
Bezoek aan Huis van Gijn. 
Huis Van Gijn is het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia Vriesendorp woonde. Een groot deel van het huis is nog intact en ingericht als toen. De Vriesendorpsalon, de eetkamer en de Tapijtenzaal tonen de weelde van een leven op stand. Hoe zag een werkdag van een dienstmeid eruit? Wat stond er op het menu? En hoe dek je een tafel? Een kijkje in het leven van alledag bij een familie op stand rond 1900.

Of
Bezoek aan Dordrechts Museum.
 
In 1842 werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 16e eeuw tot nu. Maak kennis met Dordtse meesters zoals van Aelbert Cuyp en Ferdinand Bol én 19de-eeuwse meesters en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.
Wanneer u in plaats van een rondrit met paard en wagen kiest voor een stadswandeling, verminderen de prijzen met € 6,00.

Inclusief:
- 1 keer koffie met koek
- rondleiding door de Grote Kerk o.l.v. kerkgids(en)
- Rondrit met paard en wagen
- Lunch
- Museumbezoek

Prijzen

Prijs vanaf
€ 47.50
groepen vanaf
16 personen

€ 47,50 per persoon incl. Huis van Gijn € 52,75 per persoon incl. Dordrechts Museum Reserveringskosten: 1 onderdeel € 8,00, 2 onderdelen € 14,00, 3 of meer onderdelen € 18,00

Locatie op kaart

  • print