Door Dordt< Terug

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland Zuid
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

VVV Zuid-Holland Zuid heeft een speciaal dagarrangement samengesteld voor individuele bezoekers van de stad. Bevat koffie/thee met warme appelmarijn, stadswandeling Dordrecht (boekje), lunch, bezoek aan museum Huis van Gijn, Dordrechts museum of Hof van Nederland. Uit te breiden met rondvaart met de Dordtevaar.Vooraf reserveren niet verplicht, wel gewenst.

Arrangement Door Dordt bestaat uit:

  • Koffie met warme appelmarijn met slagroom
  • Stadswandeling Dordrecht (wandelboekje)
  • Lunch
  • Bezoek Dordrechts Museum, Hof van Nederland,
  • of Huis van Gijn (n museum naar keuze)
  • Eventueel rondvaart (toeslag)

Koffie met gebak
Je dagje Dordrecht begint met koffie en een warme appelmarijn met slagroom in de ambachtelijke banketbakkerij en konditorei Van der Sterre in de Vriesestraat.

Stadswandeling Dordrecht
De VVV stadswandeling Dordrecht begint bij de VVV Dordrecht en leid je door de oude binnenstad. Langs de route liggen de mooiste monumenten en karakteristieke plekjes zoals het Groothoofd, de Grote Kerk, het Arend Maartenszhof, de musea, Het Hof en de straatjes vol antiek en curiosa. Onderbreek de wandeling voor een bezoek aan het Dordrechts Museum of museum Huis van Gijn.

Lunch
Voor de lunch stap je binnen bij Grand caf Dordts Genoegen, Voorstraat 256 (Scheffersplein). Tussen 12.00 - 15.00 uur serveert Dordts Genoegen (met terras op het plein) een heerlijk luxe belegd broodje met een kop koffie of thee en een glas melk. Kies zelf een waldkorn carr of ciabatta met bijvoorbeeld mozzarella/tomaat/pesto/parmezaanse kaas, huisgemaakte tonijnsalade, gebakken pikante kip/bosui/chilimayonaise, carpaccio/parmezaanse kaas/pompoenpitten/pesto etc.

Dordrechts Museum, Hof van Nederland of Huis van Gijn
Geniet in het Dordrechts Museum van de schitterende collectie Hollandse schilderkunst en kunstobjecten, op een aantrekkelijke manier tentoongesteld in twaalf zalen. Het museum beschikt over een nieuwe vleugel voor exposities, het museumrestaurant Art & Dining en een museumwinkel. Of bewonder het werk van Aelbert Cuyp, de Dordtse leerlingen van Rembrandt, Ary Scheffer, Haagse impressionisten en hedendaagse kunstenaars!
Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572.
Het monumentale woonhuis van bankier en verzamelaar Simon van Gijn aan de Nieuwe Haven 29/30 is nu een museum met originele stijlkamers, zoals een 18de-eeuwse keuken, goudleerkamer en bibliotheek. De origineel ingerichte vertrekken, Van Gijns kostbare verzamelingen en de grote collectie antiek speelgoed maken dit museum tot een gastvrij huis voor jong en oud. Het ademt een authentieke negentiende-eeuwse sfeer.
Bij aanschaf van het arrangement kies je voor een bezoek aan het Dordrechts Museum, het Hof van Nederland f Huis van Gijn.

Uitbreiding tegen meerprijs
Van april tot en met oktober kun je het arrangement uitbreiden met een relaxt vaartochtje door de oude stadshavens. Fluisterboot de Dordtevaar vertrekt vanaf de Wijnbrug en brengt je langs in het water gebouwde huizen, belangrijke monumenten, grote pakhuizen en donkere doorkijkjes.

Dit arrangement is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen in de VVV-webshop.

Openingsdata en tijden

Dit arrangement is het gehele jaar geldig van dinsdag tm zaterdag. De extra rondvaart is alleen mogelijk van april t/m oktober. Reserveren noodzakelijk.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 29.95

Arrangement inclusief bezoek aan Huis van Gijn of Hof van Nederland 29,95 per persoon. Arrangement inclusief bezoek aan Dordrechts Museum 34,95 per persoon. Arrangementen uitbreiden met rondvaart 8,00 per persoon (alleen apr-okt).

Overige informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden
Contant
Online
PIN
VVV Cadeaubon

Locatie op kaart

  • print