In Holland staat een huis< Terug

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland-Zuid
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Ontdek Hollands oudste stad met dit leuke arrangement. Je wandelt langs de mooiste historische plekjes van de binnenstad, smult van oer-Hollandse poffertjes, luncht in een eeuwenoud pandje en sluit af in het statige Huis van Gijn met koffie en een huisgemaakt gebakje of theetijd bij Christa's Cookies.

Visser’s Poffertjes
Begin je dag met koffie/thee en een portie heerlijke poffertjes. In de authentieke salon van Visser’s Poffertjes wordt sinds jaar en dag op ambachtelijke wijze poffertjes gebakken.

Stadswandeling
Met de stadswandeling wandel je door de prachtige oude binnenstad van Dordrecht. Struin langs 1000 monumenten, bezoek een aantal bijzondere hofjes en geniet van het uitzicht over de pittoreske binnenhavens.

Lunch
Voor de lunch wandelt u naar het gezellige historische pand van de Vergulde Lampet. De medewerkers serveren u een Twaalfuurtje: boterham met ham, kaas of spiegelei, boterham met kroket. Bij de lunch wordt naar keuze koffie, thee of fris geserveerd.

Museum Huis van Gijn
In het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn ervaart u hoe het leven van een 19e-eeuwse familie eruit zag. Wandel door de prachtige voormalige patriciërswoning en bekijk de collectie kunstwerken, munten, prenten, tafelzilver en antiek speelgoed van kelder tot kap.

Theetijd

Beneden in het museumcafé Coffeelicious kunt u genieten van een heerlijk huisgemaakt gebakje onder het genot van een kopje koffie of thee. Bij mooi weer kunt u terecht in de mooie binnentuin van het museum. Of loop nog een stukje door de stad en gebruik een middag thee bij Christa's Cookies.

Uitbreiding tegen meerprijs

Van april tot en met oktober kun je het arrangement uitbreiden met een relaxt vaartochtje door de oude stadshavens. Fluisterboot de Dordtevaar vertrekt vanaf de Wijnbrug en brengt je langs in het water gebouwde huizen, belangrijke monumenten, grote pakhuizen en donkere doorkijkjes.

Data en prijzen
Het arrangement is het hele jaar te reserveren van dinsdag t/m zondag Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen via de VVV-webshop.

Openingsdata en tijden

Reserveren noodzakelijk.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 36.95

Arrangementen uitbreiden met rondvaart € 8,00 per persoon (alleen apr-okt).

Locatie op kaart

  • print