Smaakvol Dordrecht< Terug

Contactgegevens

VVV Zuid-Holland Zuid
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Kom proeven van de stad Dordrecht en de bijzondere smaken van ambachtelijke producten die hier gemaakt worden en verkrijgbaar zijn. Het arrangement ‘Smaakvol Dordrecht' helpt je op weg om de smaken van deze historische stad te ontdekken! Voordelig dagarrangement voor individuele bezoekers.

Dagarrangement Smaakvol Dordrecht bevat:

  • Chocoladeproeven met koffie of thee
  • Stadswandeling Dordrecht
  • Lunch
  • Likeur of jenever proeven

Chocolade proeven onder het genot van koffie of thee
Stap binnen bij het ambachtelijk chocoladeatelier van ’n Joy Chocolate op de Voorstraat 320, tegenover het Stadhuis (open dinsdag t/m zaterdag 10.00-18.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur), waar de volle en zoete geur van chocolade je tegemoet komt. ’nJoy Chocolate laat je onder het genot van een kopje koffie, thee of cappuccino proeven van tenminste vier soorten chocolade. In de winkel zie je het productieproces live čn de vele soorten bijzondere smaken bonbons en chocolade.

Stadswandeling Dordrecht
De VVV stadswandeling start bij de VVV in Intree Dordrecht. Via het Bagijnhof loop je naar de eerste bezienswaardigheid in de stadswandeling: de Lenghen- of Regentenhof. Het boekje bevat een routekaartje en -beschrijving. Langs de route liggen de mooiste monumenten en karakteristieke plekjes zoals het Groothoofd, de Grote Kerk, het Stadhuis, hofjes en straatjes vol antiek en curiosa. Onderbreek de wandeling eventueel voor een bezoek aan een van de musea of de Grote Kerk.

Lunch
Voor de lunch stap je binnen bij ofwel Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum in de Museumstraat, of bij Restro Bellevue op het Groothoofd. De lunch bestaat bij beide restaurants uit: een sneetje ambachtelijk boerenbrood belegd met oude kaas, rucola en zongedroogde tomaat en een sneetje boerenbrood belegd met boerenham met gebakken ei en rucola. Met naar keuze een kop koffie, thee of melk.

Likeur of jenever proeven
Distilleerderij Rutte maakt op ambachtelijke wijze met pure, natuurlijke ingrediënten en volgens oude familierecepten de heerlijkste jenevers, likeuren en eaux-de-vie. In de mooie winkel aan de Vriesestraat krijg je drie proefhoeveelheden likeur of jenever (naar keuze) om te proeven, aangeboden op een speciaal serveerbordje. Natuurlijk krijg je ook informatie over dit Dordtse bedrijf en de producten.

Uitbreiding tegen meerprijs
Van april tot en met oktober kun je het arrangement uitbreiden met een relaxt vaartochtje door de oude stadshavens. Fluisterboot de Dordtevaar vertrekt vanaf de Wijnbrug en brengt je langs in het water gebouwde huizen, belangrijke monumenten, grote pakhuizen en donkere doorkijkjes.

Dit arrangement is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen in de VVV-webshop.

Openingsdata en tijden

Het arrangement ‘Smaakvol Dordrecht' is mogelijk op vrijdag en zaterdag, andere dagen in overleg. Reserveren noodzakelijk.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 27.95

Arrangementen uitbreiden met rondvaart € 8,00 per persoon (alleen apr-okt).

Locatie op kaart

  • print