Bereikbaarheid en plattegrond Dordrecht

icoon - autoDordrecht is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Waterbussen zorgen voor het openbaar vervoer over water. Een deel van de binnenstad is beperkt toegankelijk voor autoverkeer.

Plattegrond
Gratis Z-card verkrijgbaar bij VVV|intree Dordrecht of download of te bestellen in de VVV-webshop: Z-card, plattegrond,  handige fietskaart  en wandelkaart van de regio.

Met de auto
Dordrecht ligt aan de A16 tussen Breda en Rotterdam en is ook vanaf de A15 snel bereikbaar. Parkeren is de eerste 24 uur gratis op het parkeerterrein Weeskinderendijk. Of parkeer de auto in één van de parkeergarages of bij het Energiehuis, volg hiervoor de parkeerverwijzingen.

Meer informatie parkeren >

Autoluwe binnenstad
Het autoluwe gebied in het historische stadscentrum geeft voetgangers de ruimte. Dit gebied is voor autoverkeer afgesloten door ‘pollers’, beweegbare palen in het wegdek. Parkeren is in dit gebied niet mogelijk.

Met de fiets
Fietsen, bromfietsen en scooters zijn gratis te stallen in de bewaakte fietsenstallingen Achterom (Raamstraat) en Statenplein (Kolfstraat). Fietsen en elektrische fietsen zijn onder andere te huur bij VVV.

Openbaar Vervoer
NS station Dordrecht Centraal ligt op minder dan tien minuten lopen naar het stadscentrum. Vanaf het busstation bij het NS station vertrekken de stads- en streekbussen van QBuzz. Buslijn 10 rijdt door de binnenstad, langs de Grote Kerk en Groothoofd naar P Energiehuis. De Merwede-Lingelijn (trein) tussen Dordrecht en Geldermalsen wordt eveneens uitgevoerd door QBuzz. 

Tourist day ticket 2019 // tourist-day-ticket.jpg (127 K)Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht: Tourist Day Ticket 
Onbeperkt reizen met bus, tram, metro en waterbus in heel Zuid-Holland.

Meer informatie openbaar vervoer in de regio >

of kijk op www.9292.nl

Over water
De Waterbus vaart tussen Dordrecht en de Drechtsteden (diverse verbindingen) en op het traject Dordrecht-Rotterdam. Fietsen gaan gratis mee aan boord. Waterbussen voor Zwijndrecht vertrekken vanaf de Hooikade, de overige waterbussen vertrekken vanaf de Merwekade.

Meer informatie Waterbus>

 

 

  • print