Schuitje varen, theetje drinken< Terug

Contactgegevens

Schuitje varen, theetje drinken
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 0900 4636888

Groep

Attracties, Dagarrangementen

Type

Dagarrangement, Rondvaart

Omschrijving

Dagarrangement voor individuelen verkrijgbaar bij VVV Zuid-Holland Zuid, kantoor Dordrecht. Bevat VVV stadswandeling, chocolade proeven bij 'n Joy Chocolate,  rondvaart met fluisterboot Dordtevaar, lunch/twaalfuurtje bij Vergulde Lampet en afternoon-tea. 

Stadswandeling
Ga op verkenningstocht langs de vele monumenten, de oude binnenstadshavens en door smalle straten aan de hand van de VVV Stadswandeling, de start is nabij het VVV kantoor. Onderbreek de wandeling voor een chocoladeproeverij en een ontspannen vaartocht met fluisterboot Dordtevaar vanaf de Wijnbrug. Of gebruik eerst de lunch bij In de Vergulde Lampet en stap daarna in de Dordtevaer. Deel de dag naar eigen smaak in!

Chocolade proeven 
Begin je dag heel zoetjes met chocolaproeven! Stap binnen bij het ambachtelijk chocoladeatelier van ’n Joy Chocolate op de Voorstraat 320, tegenover het Stadhuis (open dinsdag t/m zaterdag 10.00-18.00 uur), waar de volle en zoete geur van chocolade je tegemoet komt. ’n Joy Chocolate laat je proeven van koffie/thee of cappuccino en vier soorten chocolade. In de winkel zie je het productieproces live èn de vele soorten bijzondere smaken bonbons en chocolade.

Waterrondje Dordrecht
Waar de route bij Hof en Augustijnenkerk rechtsaf de Voorstraat op gaat, loop je linksaf naar de Wijnbrug en Appelsteiger, hier is de aanlegplaats van de Dordtevaar. Een vaartochtje met deze open fluisterboot is echt een belevenis: zo zie je de stad eens van een heel andere kant! De afvaarten zijn van april t/m oktober van 13.00 t/m 16.00 uur, van juni t/m augustus van 11.00 t/m 17.00 uur, elk heel uur. Bij te laag water kan de Dordtevaar niet varen, dit kan een enkele maal voorkomen* 

Lunch
Voor of na het uurtje varen kun je lunchen in In de Vergulde Lampet, een gezellig restaurantje met terras in een historisch pand op de hoek van de Blindenliedengasthuissteeg en de Statenplaats. Op verschillende punten kun je van de stadswandelroute afwijken om naar het restaurant te lopen, het ligt niet direct langs de route. De Vergulde Lampet serveert een Twaalfuurtje: een boterham met ham, kaas of spiegelei en een boterham met kroket en eenmaal koffie, thee of frisdrank.  

Afternoon-tea
Of je de wandelroute verder volgt door de Wijnstraat, langs het Groothoofd en de havens, of dat je kiest voor een andere invulling: zorg in ieder geval dat je op theetijd langsgaat bij Coffeelicious bij Huis van Gijn. Geniet van een heerlijke kop thee of koffie in de prachtige tuin van het oude 19e eeuwse woonhuis onder de eeuwenoude plataan, esdoorn en moerbeiboom.

Dit arrangement is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of te bestellen in de VVV-webshop.

Openingsdata en tijden

Dit arrangement is geldig van april t/m oktober, van woensdag t/m zaterdag (eventueel ook mogelijk van november t/m maart, zonder rondvaart). Reserveren noodzakelijk.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 36.50

Rondvaart uitsluitend van april t/m oktober mogelijk.

Overige informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden
PIN
VVV Cadeaubon

Locatie op kaart

  • print